You Should Know Yangın Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Gerek bayilerimiz gerekse doğrudan toptan satış olarak aşağıda durum düzlük illere görev vermekteyiz.

Yangın merdiveni bapsı tasarrufında ilgi edilmesi gereken uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem maslahatlevinin yitirilmemesi sinein hem bile merdivenin sadece amacı karınin kullanılabilmesi dâhilin bu unsura özen edilmelidir.

Özellikle içli ve kibar materyallerin olduğu odaların baplarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Fakat bapların ne tarafa tamam açıldığı sorunsalı hem kullanıcılar hem bile yönetmelikle amelî şekilde imalat ve montaj karşılayıcı firmalar açısından en önemli sorulardan biridir.

Sistem Odası Yangın Kapıları : Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının canipı aralık otomasyon sistemlerine oranlı aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın bapsı camlı olabilir.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 zaman ile 2 sayaç ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden temellamışsa dışarıya, haricen kafalamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-finans kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları sıkışık âdemoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı büyük binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı çoğunlukla yangın kapısı 60 an, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapısında kilit ve kanat mekanizmaları en önemli unsuru oluşturmaktadır. Her şeyden önce yangına dayanımlı aksesuarlar kullanılmalıdır. Kilit mekanizmaları evetşamsal önem taşımakta olup maliyetten kısmak üzere antipanik sistemli kilitler kullanılmayabilmektedir. Kapı mimarisini oluştururken öncelikle kullanılacak düz belirlenmelidir.

Tütün sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Evgin çıkış kapısı ismi ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli gestaltda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Umumi amacı insanların binayı pert görmeden bırakma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri zemin düzenır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok kıymetli hale getirmiştir.

Yangın Çıkış Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedi bir durumda insanoğluın sıkıntısız bir itmesi ile dâhilen dışarıya sevap açılmaktadır.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve kâraretler kullanılır.

Report this wiki page